Dal Segno bestaat 5 jaar!

De eerste leden van Dal Segno: Dirk Hoede, Jan Elting, Bert Hoekstra, Henk Muller,
Ria Webster en Marianne Mittelmeijer.
Op 12 november 2013 was de oprichtingsvergadering  in de Boet in Schoorl.
De eerste oefenavond was 14 januari 2014 in het kantoor van Henk in Warmenhuizen.

Op 20 november vieren we ons 5-jarig bestaan met een besloten avond voor de leden met hun partners.

Concert met (o.a.) accordeonensemble in Kooger kerk 8 april 2018

Zondag 8 april 2018, 15:00 uur
Kooger Kerk – Koog 30 – Zuid-Scharwoude

Op zondagmiddag 8 april vindt de feestelijke dernière plaats van Compositions in Colours, een serie van acht concerten gebaseerd op schilderijen van o.a. Van Gogh en Mondriaan. Het concert is tevens een tribute aan onze composer-in-residence John Franceschina.

John Franceschina verblijft momenteel in Nederland en wij vinden het een grote eer dat hij aanwezig kan zijn bij dit concert. Twee van zijn composities die hij voor Opus 2 schreef worden uitgevoerd.

De aanleiding dat John in Nederland is, is de nieuwe compositie Tarzan of the Apes, een romantische opera gebaseerd op de gelijknamige roman van Edgar Rice Burroughs. De bezetting is accordeonensemble, groot slagwerk, sopraan, tenor en bariton. Fragmenten uit de oorspronkelijke zwart/wit film maken de opera compleet. De komende maanden zal samen met John gewerkt worden aan de totstandkoming van de opera.

Jaaroverzicht 2017

 

In 2017 hebben we negen optredens gehad.

Viermaal hebben we in een woongelegenheid voor ouderen gespeeld: in mei in Schoorl en Heerhugowaard, in juli in Alkmaar en in oktober in Limmen.
We hebben in mei gespeeld tijdens het KunstCultuurWeekend in Oudorp en in juni bij de Alkmaarse 4-daagse in Broek op Langedijk.
In november ter gelegenheid van de Seniorenmarkt in winkelcentrum Broekerveiling en in december bij twee Kerstvieringen (in Sint-Pancras en in Broek op Langedijk).
Kijk voor de data bij “Optredens”.