Concert met (o.a.) accordeonensemble in Kooger kerk 8 april 2018

Zondag 8 april 2018, 15:00 uur
Kooger Kerk – Koog 30 – Zuid-Scharwoude

Op zondagmiddag 8 april vindt de feestelijke dernière plaats van Compositions in Colours, een serie van acht concerten gebaseerd op schilderijen van o.a. Van Gogh en Mondriaan. Het concert is tevens een tribute aan onze composer-in-residence John Franceschina.

John Franceschina verblijft momenteel in Nederland en wij vinden het een grote eer dat hij aanwezig kan zijn bij dit concert. Twee van zijn composities die hij voor Opus 2 schreef worden uitgevoerd.

De aanleiding dat John in Nederland is, is de nieuwe compositie Tarzan of the Apes, een romantische opera gebaseerd op de gelijknamige roman van Edgar Rice Burroughs. De bezetting is accordeonensemble, groot slagwerk, sopraan, tenor en bariton. Fragmenten uit de oorspronkelijke zwart/wit film maken de opera compleet. De komende maanden zal samen met John gewerkt worden aan de totstandkoming van de opera.